lauantai 8. marraskuuta 2014

Toinen Tuonen Tupa

Tänään kokoonnuttiin taas suurella joukolla. Edelliseen kertaan ei ollut varmaan paljoa eroa määrässä. Jos kiinnostus jatkuu näin merkittävänä, pitänee miettiä sitä paikan vaihtoa?
Keskustelun aiheet olivat "rankkoja", Antti O. Arposen alustus omasta sairaudestaan ja kuolemasta oli koskettava ja ajatuksia herättävä. Sitä edeltäneestä alustuksesta "Kun kuolo käy"-alustuksesta sain ensimmäisen lievästi negatiivisen palautteen koko Tuonen Tupa-sarjan aikana (lukuunottamatta tilanpuutetta ja ajan loppumista). Vieraamme oli odottanut todella kuulevansa, mitä siinä kuoleman tapahtumassa käy, mutta sitä ei sitten meille kerrottukaan - pitänee etsiä joku, joka ei väistä aihetta, kertomaan TOTUUS.fysiologia kuolemassa
Musiikkiesitys lopussa oli tunteita herättävä. Moni ei tiennyt ko. laulunkirjoittajan taustoista ja yhteyksistä sävellyksiin. Konsta Kuronen tulkitsi kappaleet hienosti - moni meistä pyyhki kyyneleitä, vaikka sanoja ei ollutkaan esityksissä muutoin kuin Matti J.:n etukäteen lukemana. Osa musiikista oli tietysti meille entuudestaan tuttua - Kaunis on luoksesi kaipuu esim.
Pääsen ensi tiistaina Imatran seurakunnan järjestämään saattohoitokoulutukseen, johon on ilmeisesti käytetty yhteisvastuukeräyksen varoja. Kaikki esittäjät ovat mielenkiintoisia ja samoin heidän alustuksensa. Täytyy toivoa, että minä en pety odotuksissani koulutuksen suhteen kuten vieraamme tänään - ehkä en tämänpäiväisen jälkeen aseta mitään ennakko-odotuksia?
Muuttolintu kokoontuu taas maanantaina miettimään nettisivuja ja varmaan aiheita muiltakin alueilta käsitellään kolmen tunnin aikana. Saattohoitoa viedään eteenpäin keinolla millä hyvänsä.
Sivuhuomautus: Koivikkokoti Hämeenlinnassa on saanut ISO9001:2008 sertifikaatin lokakuussa. HIENOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti