lauantai 31. tammikuuta 2015

Uusi vuosi - uskaltaako sanoa uudet kujeet?

Osallistuin loppuvuodesta Muuttolintu ry:n edustajana kokoontumiseen, jossa suunniteltiin saattohoidon järjestämistä Suomessa Yhteisvastuu-keräyksestä saadulla varoilla.  Projektisuunnitelma on tehty ja työ on alkanut. Kouvolan tilaisuudessa ilmoitin nykyisen työpaikkani mukaan hankkeeseen.
Vuosi vaihtui ja vuoden ensimmäinen Tuonen Tupa oli 10.1. ja edelliseen, Lucian päivänä järjestettyyn yleisötulva oli taas palautunut ennalleen - joulukuussa mahduimme hyvin kahvilatilaan, tammikuussa oli taas kaikki käytävät ja kabinetin tuolit käytössä. Keskusteluaiheet ovat mielenkiintoisia ja jutut jäävät kesken - helmikuussa yritetäänkin sitten vetää aikaisempien kesken jääneitten juttujen pohjalta.
Työpaikalla aloitimme vanhustyön logoterapia LTI- koulutuksen, joka on paitsi muistisairaitten myös saattohoitopotilaiden hoidossa avuksi. En vieläkään jaksa uskoa, että ryhdyin tähän lähestyessäni hyvää vauhtia 60:ä, mutta mielenkiintoista tämä on kuitenkin.
Muuttolintu ry sai vuoden lopulla Lappeenrannan ja Kouvolan seurakunnilta lahjoitukset, joiden turvin voimme aloittaa koulutusta ja tukea saattohoitotukihenkilöillemme. Tapahtumia on tulossa Yhteisvastuu-projektin merkeissä ja saattohoitoa kehitetään Suomessa tulevana vuonna ja vuosina vauhdilla - ehkä saadaan jotain aikaseksi?
Käykää Tuonen Tuvalla, Kouvolan seudulla aloitellaan 28.2. Osallistukaa yleisötilaisuuksiin saattohoidosta ja liittykää mukaan saattohoidon kehittämiseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti